leave-364178_1280

Morgen.

Online video wordt DE trend in 2015 en zogenaamde ‘explainer video’s’ (‘uitlegvideo’s’ of ‘tutorials’) zijn daar een belangrijke vorm van.

In dit blog wordt uitgelegd wat ‘explainer video’s’ zijn en wat je er mee kunt doen om online geld te verdienen.

 Introductie. 

Explainer video’s of uitlegvideo’s bestaan eigenlijk al heel lang. Vanaf het ontstaan van video worden ze ook ‘tutorials’ of verkort ‘tuto’s” genoemd.  Ze zijn een belangrijke vorm van wat tegenwoordig ‘e-learning’ wordt genoemd. Ze spelen een belangrijke rol bij o.a. de eerste fase en de tweede fase van een leerproces, namelijk het uitleggen en het demonstreren. Dit uitleggen en demonstreren kan op verschillende manieren gebeuren: door een leraar voor de klas, op t.v. , in een boek of op een video zoals deze.

Wat zijn ‘explainer video’s’? 

‘Explainer’ is afgeleid van ‘explanation’: uitleg.  Ze helpen je bij het begrijpen hoe iets in elkaar zit. B.v. een wet, een idee, een product of een dienst bijvoorbeeld waardoor je het idee later zelf kunt toepassen of het voorwerp of proces zelfstandig kunt gebruiken.

Explainer video’s zijn ook goed te gebruiken voor storytelling zoals in het geval van de loodgieter in deze video en voor marketingdoeleinden om mogelijke klanten te laten zien of ze hun tijd, geld of energie ergens in willen investeren. In het idee of in het product of in de dienst. Een voorbeeld van een simpele uitlegvideo is deze whiteboardvideo (een video van een ouderwets bord in een klaslokaal, een zogenaamd ‘whiteboard’) ter promotie van ‘Dinosauriër of krokodil’ op managementboek.nl hier.

Explainer video’s zijn meestal kort (minder dan 2 minuten), creatief en aantrekkelijk. Er kunnen echte mensen in optreden zoals vaak op YouTube gebeurt als een meisje bijvoorbeeld laat zien hoe je mascara opbrengt in haar slaapkamer. Of je kunt verschillende vormen van eenvoudige of complexere 2D/3D animatie gebruiken of mengvormen daarvan waarmee je een verbinding legt tussen jezelf, je business en je mogelijke klanten, je bestaande klanten, partners of andere mensen waarmee je een relatie wilt opbouwen of uitbreiden. Op die manier wil je een emotionele band opbouwen en vertrouwen bij de kijker bevorderen.

Online video wordt steeds belangrijker voor je marketing en business development.

Door de beschikbaarheid van breedband, de beschikbaarheid van verschillende video hosting platforms (YouTube, Vimeo, Vine) en de snel dalende kosten van video productie wordt online video met o.a. uitlegvideo’s een onmisbaar onderdeel van je online marketing en business development. Ook als je ondernemer in deeltijd bent of voltijds ondernemer en ZZP’er.

Verschillende soorten ‘explainer video’s’ of uitlegvideo’s kunnen daar een belangrijke rol bijspelen.

Geld verdienen met explainer video’s. 

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met explainer video’s en online video in het algemeen. Twee voorbeelden zijn het gebruik van online video om een verhaal te vertellen en om je product of dienst te vermarkten (lees ook hoofdstuk 11 van ‘Geld verdienen met jezelf’ over hoe je dat doet als onderdeel van je online marketingplan).

En daarnaast biedt deze belangrijke trend rond online en natuurlijk ook online video ook veel mogelijkheden om online en offline zelf geld verdienen als onderdeel van je flexinkomen naast een vaste baan of fulltime: veel nieuw werk en nieuwe klussen in en rond online video dus. Mooi toch?

Nog een prettige dag.
Tony de Bree

p.s.
Meer weten over explainer video’s en andere video’s op www.geldverdienenmetjezelf.nl? Vul dan dit formulier in:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht