Offline geld verdienen met het schrijven van boeken & e-books op www.geldverdienenmetjezelf.nl.

De Ardennen, augustus 2014.

Morgen,

Hiernaast zie je een foto van het huisje in de Belgische Ardennen waar ik samen met andere mensen het boek en het e-book ‘Geld verdienen met jezelf’ en de eerste online video (zie hier) heb afgemaakt in augustus 2014.

Het tot stand komen van het boek, het e-boek en die video zijn mooie praktisch voorbeelden van slim geld verdienen met jezelf, met je eigen kennis en ervaring en van de mensen in je netwerken. In de praktijk werkte die ‘co-creatie’ op deze manier.

The making of ‘Geld verdienen met jezelf’.

Iedereen in het virtuele team werkte aan zijn of haar eigen onderdeel van het project: uitgever Geerhard van Haystack in Zaltbommel, corrector Bram bij hem thuis en ik in de Ardennen. We spraken elkaar via ¬†Skype. Jan tekende de cartoons in 3 uur tijd terwijl Geerhard en ik bespraken wat er in de verschillende hoofdstukken aan de orde zou komen. Super. Effectief en efficient. En hetzelfde gold voor de productie van de online video waar ik het script voor maakte en waar vervolgens andere mensen mee aan de slag gingen. Deze manier van ondernemen en samenwerken die door sommige guru’s innovatief ondernemen, innovatief ondernemen en het nieuwe werken wordt genoemd staat aan de basis van alle dingen die ik sinds 1997 met start-ups en .com companies en sinds 2001 als online ondernemer in deeltijd heb geleerd van mensen van over de hele wereld en nu nog steeds met heel veel plezier doe.

Co-creatie in de praktijk.

En daar gaan we rustig mee door, samen met klanten, online freelancers, thuiswerkers en nog veel meer andere mensen in de buurt en wereldwijd. Alle producten en diensten inclusief de masterclasses, workshops en een hele reeks aan digitale producten en online diensten worden zo snel op maat en naar draagkracht geproduceerd. Zonder management of een groot, log hoofdkantoor met een enorme bureaucratie maar met betrouwbare mensen uit het zakelijk virtueel netwerk met ontwerpers, programmeurs en outsourcing partners wereldwijd. Mooi toch?

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Volg me hier op Twitter en hier op LinkedIn.