rotterdamChris Noordam, Rotterdammer in hart en nieren en ex-directeur Management Development van ICT binnen C.M.G. stuurde deze review van ‘Geld verdienen met jezelf’, voorzien van een aantal interessante links en een aantal mooie quotes rond ondernemerschap.

Hier volgt zijn bijdrage:

‘Tony heeft een heel handig boek gemaakt met mooie top-10 lijstjes. Het hoofdstuk met 71 manieren om geld te verdienen sluit prima aan bij de huidige situatie van Nederland.

Steeds meer discussies ontstaan over waar we de komende decennia geld mee kunnen verdienen.
Ik noem er 3.
ONL voor ondernemers
Waar gaat Nederland de komende tien jaar zijn geld mee verdienen en hoe zorgen we voor bestendige groei?”.
http://onl.nl/parlement/

WRR-rapport ‘Naar een lerende economie. Investeren in het verdienvermogen van Nederland’
-Nog lastiger is de vraag waar we over pakweg twintig jaar ons geld mee zullen verdienen. ‘Te onzeker,’ zegt Albert van der Horst, hoofd macro-economische analyse. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).
‘Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen, is dát er allerlei grote veranderingen op ons af gaan komen,’ zegt Peter van Lieshout, auteur van de veel aangehaalde WRR-studie Naar een lerende economie uit november 2013.

http://www.wrr.nl/publicaties/samenvattingen/naar-een-lerende-economie/

Rotterdam
In Rotterdam praten we al vele jaren hierover. Aad van Nes (in de tijd dat hij directeur was van Roteb) sprak vaak over “wat zijn onze future jobs?” en gaf voorbeelden van jobcarving technieken.
http://www.relaaz.be/rotterdamse-tewerkstellingsmodel-kan-limburg-redden/

Het nuttige boek van Tony was voor mij aanleiding om wat citaten uit mijn CMG periode te memoreren. In die tijd was ik directeur Management Development in het ICT bedrijf en trainde aanstaande directieleden in o.a. onze policies. Ik heb daar de organische groei meegemaakt van enkele honderden medewerkers tot aan 9000 medewerkers.

No stories please

Don’t tell your prospects how good you are……. Show them!

Be an entrepreneur

It is often easier to ask for forgiveness than it is to ask for permission

Tot slot
Veel succes Tony en ik kijk uit naar je volgende boek waarin organische groei best weer eens behandeld mag gaan worden.’

Thanks, Chris, voor deze uitgebreide bespreking. Top! Kijk uit naar de verdere samenwerking. We hebben dezelfde dromen en ambities. Mooi.

Tony de Bree

p.s. Volg me op Twitter hier, kijk naar de nieuw Facebook-pagina hier en let’s connect op Linkedin (klik hier). Meer reviews lezen? Klik hier.