1Steeds meer mensen in Nederland verliezen hun baan of worden boventallig. Die moeten allemaal de transitie, de ‘persoonlijke kanteling’ gaan maken van ‘werknemer tot ondernemer’. Soms heb je daar nog de tijd voor, maar vaak gaat het allemaal heel snel.

Vandaar dat daar nu een aparte categorie berichten met tips, blogs & video’s over is op deze site beschikbaar is gekomen.

Van medewerker tot ondernemer: de praktijk.

Uit de ervaring van veel mensen die ontslagen worden of zelf afstand doen van een vaste baan, blijkt dat de overgang van ‘Medewerker tot ondernemer’ niet bepaald gemakkelijk is. Het is een ingrijpend persoonlijke transitie of ‘persoonlijke kanteling’ zoals het vaak wordt genoemd. Ik heb dat zelf ook ervaren toen ik in 2011 mijn vaste baan achter me liet (zie hier) en hetzelfde geldt voor veel mensen van hoog tot laagopgeleid die ik gedurende 26 jaar tijdens reorganisaties heb mogen begeleiden bij grote interne reorganisaties en sinds 2012 als zelfstandig ondernemer in workshops, masterclasses en als coach.

Daarom is er vanaf vandaag een nieuwe categorie tips, blogs & video’s en nog veel meer op deze site aan dit onderwerp gewijd. Bookmark die nieuwe categorie ‘Van medewerker tot ondernemer’ dus hier. Als je zelf handige tips of ervaringen hebt die je wilt delen, doe dat dan vooral, ok? Daar leren we allemaal van.

De eerste praktische tip die ik je kan geven is ‘start als ondernemer in deeltijd’ naast je vaste baan. Dan doe  je alvast ervaring op en is de transitie, je ‘persoonlijke kanteling’ minder groot. Daar gaat deze video over.

Tot snel,
Tony de Bree

p.s.
Volg me hier op Twitter of let’s connect op LinkedIn hier.