genoeglente2015In het lentenummer van het blad ‘Genoeg’ is een boekbespreking van Martin van der Gaag opgenomen over het boek  ‘Geld verdienen met jezelf’ onder de rubriek ‘Boekentip’. Hier is die boekbespreking getiteld ‘Je passie is je geld’.

‘Genoeg hebben heeft drie kanten: niet te veel uitgeven, zorgen dat je genoeg verdient en niet te veel nodig hebben. Over geld besparen en eenvoud zijn in Genoeg al heel wat boeken gerecenseerd. Veel minder zijn er over hoe je dat geld verdienen aanpakt. Tony de Bree brengt met ‘Geld verdienen met jezelf’ een handreiking: hoe kun je door (ook) te gaan ondernemen je onafhankelijkheid bewaken én meer voldoening bereiken. Zijn kernidee, tevens eigen ervaring als ex-bankier: vind uit waar je ‘passies’ als kwaliteiten liggen, terwijl je datgene waar je niet zo goed in bent juist uitbesteedt. Zijn ‘elf gouden regels voor succes’ en andere soms wat gefragmenteerde tips zijn vooral interessant voor mensen die stressvol, werknemerschap gewend zijn en beginnen af te vragen waarom ze in loondienst werken. De Brees typerend van werknemers versus ondernemers is dan een eye-opener. Genoeg-lezers zal regel twee aanspreken: alles wat je nodig hebt om te ondernemen, heb je al. ‘

Tony de Bree: Geld verdienen met jezelf. Haystack. Klik hier.

Hieruit blijkt dat het boekje goed te gebruiken is voor starters en voor mensen die naast hun vaste baan geld willen gaan verdienen en willen gaan ondernemen of dat al dan niet gedwongen full-time gaan doen omdat ze boventallig zijn geworden na een reorganisatie b.v..  Dit zijn inderdaad twee van de doelgroepen voor dit ‘geldverdienboek’ zoals Martin het boek terecht noemt, in combinatie met het gratis e-book ‘Slim geld besparen met jezelf’. Zodat die mensen zich beter voor kunnen bereiden op de arbeidsmarkt en vooral ook op de flexibele werkmarkt van vandaag en van morgen en hun eigen broek op kunnen houden.

Thanks Martin!
Tony de Bree