Goede morgen. Allereerst een gelukkig 2017 voor iedereen. Zowel in je persoonlijk als in je professionele leven. 2016 was het jaar van het #nepnieuws en wat mij betreft hoort daar ‘Mobiliteitscentra schieten tekort’ ook bij.

Waarom? Daar is een aantal redenen voor.

In het FD van eind vorig jaar verscheen een artikel getiteld ‘Mobiliteitscentra schieten tekort’ (lees hier). Daarin werd de ‘schokkende’ constatering gedaan door iemand van de Unie en ook van het UWV dat ‘mobiliteitscentra’ niet werken. Joh! Je meent het? Wat veel schokkender is dat de betrokkenen en de journalisten van het FD net doen alsof dit iets nieuws is. Nee dus. Iedereen die sinds 10 jaar bezig is met reorganisaties en zelf ook (vijf jaar geleden) vertrokken bij een grote financiele instelling in Nederland zoals ikzelf weet dat:

  1. Er bijna geen ‘vaste banen’ meer zijn in Nederland.
  2. Je boven de 40 tegenwoordig zo goed als kansloos bent als je solliciteert.
  3. Er stelselmatig wordt gediscrimineerd op leeftijd, op te veel opleiding en op te veel ervaring.
  4. Dat je bij traditioneel outplacement vooral zinloos solliciteren en CVs-opstellen leert.
  5. Dat traditionele HR-business partners binnen de Financiele sector niet of nauwelijks open staan voor innovatie op dit terrein.
  6. Dat er mogelijkheden genoeg zijn als je boventallig bent om wel zinvol en efficient de omslag van ‘bankier tot ondernemer’ te maken.
  7. Dat het dus tijd wordt dat de traditionele mobiliteitsindustrie en loopbaanplanningsindustrie op de schop gaat.

Mijn tip: koop dit boekje voor 15 Euro en vraag aan je werkgever of ze die 4000 – 5000 Euro voor zinloze ‘outplacement’ en ‘loopbaanplanning’ direct aan jou overmaken.

Ik heb inmiddels geleerd om mijn eigen broek op te houden en heb¬† het prima naar mijn zin. Ik heb de overgang van ‘bankier tot ondernemer’ na een moeilijke ‘resocialisatie’ na eind 2011 goed kunnen invullen. Ondanks ‘traditionele outplacement’ en het UWV. En jij? Ik wil je daar graag bij helpen. En hetzelfde geldt voor innovatieve HR-professionals. Geef maar een belletje.

Tot snel,

Tony de Bree

Let’s connect op LinkedIn hier en op Twitter: @tonydebree, @dagboekbankier en @fintechtrends.