‘Dagboek van een bankier’ van ex-ABN Amro’er Tony de Bree.

Goede morgen,

‘beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Vanmorgen las ik ‘Bijltjesdag voor flink deel subtop ABN AMRO’. Wat Zalm nooit heeft gewild of gedurfd gebeurt nu eindelijk toch. ‘De concrete sandwich bij ABN AMRO’ (lees ‘Dagboek van een bankier’ hier) lijkt nu toch eindelijk aangepakt te gaan worden.

De vraag is of nu ‘de juiste mensen’ eindelijk de Bank moeten verlaten en of ik iets van ‘leedvermaak’ voel.

Wat er aan vooraf ging.

Zoals in ‘Dagboek van een bankier’ te lezen is zijn echte veranderingen binnen ABN Amro vanaf 2001 eigelijk iedere keer op dezelfde manier tegen gehouden door  wat door sommigen de ‘leemlaag’ wordet genoemd en door anderen waaronder een van mijn professoren van mijn European Executive MBA de ‘concrete sandwich’ wordt genoemd. Deze mensen hopen meestal eens ‘kalief te kunnen worden ipv de kalief’ (zie mijn blog uit oktober 2013 over dit onderwerp op www.dagboekvaneenbankier.nl) en zorgen ervoor dat als er echte veranderingen vanuit de top worden ingezet waar ze het niet mee eens zijn, dat die dan ook niet worden doorgevoerd.

De mensen uit ‘the concrete sandwich’ zorgen er ook voor dat informatie gefilterd wordt doorgegeven naar beneden en ze zorgen door hun vaak onbetrouwbare voorbeeldgedrag voor een slecht voorbeeld voor de anderen inclusief hun medewerkers. En als het echt bedreigend gaat worden, wordt er op grote schaal nepnieuws verspreid of wordt de leiding ‘gepipoot’  a la het briefje met de Teevendeal.

Vaak verandert er dus niet bij grote ‘dinosauriers’ omdat deze mensen er ook voor zorgen dat mensen die ze niet zien zitten op de ‘exit-lijst’ komen te staan bij reorganisaties en dat vriendjes en vriendinnetjes een nieuwe plek krijgen. Dat was dan ook een van de hoofdredenen voor mij om eind 2011 weg te willen gaan zoals je in ‘Dagboek van een bankier’ kunt lezen.

Mijn laatste hoofdstuk heet niet voor niets ‘Epiloog: als je niets verandert, verandert er niets’ en dat is wat Zalm heeft gedaan. Niets.

Wat vind je ervan Tony?

Ik ben dus 5 jaar bij de Bank weg en van rancune is nog steeds geen sprake. Ik heb een mooie tijd gehad bij de Bank en aan de goede managers heb ik veel te danken. De meesten daarvan zijn al lang verdwenen. En wat ik ervan vind dat een aantal van de mensen die het leven van mij en mijn gezin een aantal jaren het leven zuur hebben gemaakt wrs moeten vertrekken? Daar denk ik alleen van….. ‘eindelijk’….. En ik ga vervolgens weer lekker door met mijn nieuwe leven van het helpen van mensen en grote en kleine bedrijven om hun eigen broek op te houden waaronder innovatieve corporates, MKB’ers, boventallige bankiers, zzp’ers en Fintech startups en scale-ups.

Mooi toch?

Tony de Bree

Nog een prettige dag!

p.s.

Ik raad de betrokken managers deze blogs te lezen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren