noordwijk552015_2klMorgen. In ‘Geld verdienen met jezelf’ leer je je eigen unieke verdienmodel bepalen en je eigen unieke business model samenstellen door mobiel te werken zoals in deze foto op het strand in Noordwijk. Omdat die twee zaken nogal vaak door elkaar worden gehaald, volgt hier de definitie van ‘verdienmodel’.

De wijze waarop je als thuiswerker, ondernemer in deeltijd, starter, start-up, als bedrijf zoals een bank of als buurthuis geld verdient, wordt het ‘verdienmodel’ genoemd. In tegenstelling tot wat je wel eens zou denken, zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen, waardoor er dus veel verschillende verdienmodellen te bedenken zijn.

Door de opkomst van het Internet en nieuwe mobiele telefoons zijn er nog veel veel meer mogelijkheden bijgekomen om online zaken te doen in de nieuwe economie. Zo kun je dus als je slim bent een oneindig aantal verschillende combinaties kiezen en verschillende inkomstenstromen aanboren en zo je eigen unieke verdienmodel samenstellen als online of offline ondernemer.

Je eigen unieke verdienmodel als zelfstandig ondernemer of als bedrijf is onderdeel van je eigen, unieke business model dat je voortdurend moet aanpassen aan de omgeving en aan je klanten. Op basis van waar JIJ uniek in bent. Als mens of als organisatie.

Mooi toch?
Tony de Bree

p.s.
Volg me op Twitter hier @tonydebree,  of hier @2urigewerkdag, op Facebook hier en op LinkedIn hier.

p.p.s.

Meer weten hoe JIJ je eigen verdienmodel kunt samenstellen? Lees dan de eerste hoofdstukken van ‘Geld verdienen met jezelf’ (de inhoudsopgave vind je hier).  Of bel me voor een gratis kennismakingsgesprek op 06-34387806. Je kunt me ook bereiken via Skype: tony.de.bree.