Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst.

Waarom ouderen vaker langdurig werkloos blijven in NL

tonyHet Centraal Plan Bureau publiceerde gisteren in al zijn wijsheid een Policy Paper over o.a. de langdurige werkeloosheid van ouderen (zie hier).  Daarbij valt op dat die langdurige werkeloosheid in Nederland veel hoger ligt dan in andere landen om ons heen. Wat het CPB niet vertelt is WAAROM dat zo is, dus dat doe ik hieronder maar even als ervaringsdeskundige voor hoogopgeleide mensen van 45+.

Waarom ouderen vaker langdurig werkloos blijven in NL.

Er is een aantal praktische redenen aan te wijzen waarom het percentage langdurig oudere werkelozen in

OR
OR

2 reacties

  1. Willem Scheepers

    Overigens Tony, je verwijst naar het CPB. Saillant is dat zij in dat zelfde rapport opmerken ‘Er dient m.n. geïnvesteerd te worden in de omscholing van postbezorgers en financiële dienstverleners.’ Als (ook) oud-bankier zal je dat aanspreken……

    • Tony de Bree

      Hoi Willem, dat heb ik inderdaad gelezen. De vraag is alleen ‘om- en bijscholing’ tot wat? Ik ben in staat om mijn eigen broek op te houden omdat ik a) al in de jaren’90 begonnen ben met een ‘carriereplan b’ en b) door permanente educatie door vooral e-learning. Bovendien gaat men voorbij aan het feit dat de ‘vastebaanloosheid’ van structurele aard is en niet conjunctureel. Dat vraagt om een fundamenteel andere aanpak dan die de regering nu toepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Geld verdienen met jezelf

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑